Hyra vinfack

Lagra vin på Cavarosa för avnjutning av mogna viner eller framtida värdeökning

De flesta viner som säljs i dag behöver vila några år för att helt komma till sin rätt. En tjusning för vinälskaren är att kunna ta del av hur viner förädlas och utvecklas genom lagring. Äldre viner som lagrats under bra omständigheter kan bli en god investering både smakmässigt och ekonomiskt.

Sedan andrahandsmarknaden öppnades i Sverige 2004, har vällagrat vin visat sig öka mer i värde än många andra investeringar. Har det lagrats under professionella förhållanden, som exempelvis på Vinkällaren Cavarosa, når det generellt sett högre auktionspriser. Ett vin med dokumenterat god proveniens, det vill säga ursprung och historiebeskrivning, är en säkrare investering, än ett vin med oklar bakgrund. Obrutna originallådor är också ett kriterium för högre auktionspriser än enstaka flaskor.

Hyra av lagringsfack för 160–450 flaskor ger Dig medlemskap i Vinkällaren Cavarosa. Du får då tillgång till Cavarosas vinprovningar samt våra utskick och sommelierers kunskap.

Du får även tillgång till vår provningslokal som du som fackinnehavare kan nyttja, där har vi plats för c:a 18 st sittande gäster och 22 stående (bordet är höj och sänkbart), här har du möjlighet att bjuda ner vänner eller kunder på att avnjuta gott vin och även ta catering från någon av våra samarbetspartners. Du kan även boka en egen provning under professionell ledning.

Som innehavare av ett fack har Du tillträde till lokalen mellan 08.00-19.00 varje dag men vid en bokning kan Du naturligtvis vara kvar längre på kvällen.

I provningslokalen finns även tillgång till en skärm där du kan visa bilder eller presentationer.

Vinrummet i Cavarosa är byggt med tanke på optimala lagringsförhållanden för Dina bästa viner. En kylanläggning ser till att rummet har en jämn temperatur året om. Golvet är byggt av tegel och under facken ligger ett lager småsten som binder fukten.

Vinrummet rymmer totalt 78 vinfack. 57 st halvfack, 10 st stora fack, 8 mellanfack och 3 st hörnfack. Varje halvfack rymmer mellan 150-170 normala flaskor och det stora facket rymmer mellan 240-260 flaskor. Facken är försedda med en låsbar gallergrind.

Vinrummet bevakas av en kraftig dörr med lås och larm.

Du försäkrar själv Dina viner enklast via tillägg i Din hemförsäkring.


Priser

Kostnad för nya fack

Nedre halvfack: 350 kr/mån
Övre halvfack: 400 kr/mån
Mellanfack: 450 kr/mån
Storfack: 500 kr/mån

Till priserna kommer en första avgift om 1 500 kr. Avgiften omfattar medlemsavgift i vinklubben så länge man innehar ett fack, kraftigt lås till facket, nycklar och larmbricka till lokalen.

Vi har just nu satt in åtta nya fack som är lediga för uthyrning. För intresse fyll i anmälan till vänster.

Kontaktformulär

Skicka

Brunnsgatan 24, 593 30 Västervik | Telefon: 0708-31 06 05 | E-post: vastervik@cavarosa.se
Copyright © Cavarosa | Hemsida av HB